Kan ik nog vernieuwen? Ineens was ik aan de beurt.

Ineens stond ik even stil. Door het plotse besef dat mijn (nog steeds actieve) vader kon stoppen met werk in loondienst toen hij 57 jaar werd. Dat kon 30 jaar terug gewoon. Via één van de vele pre-pensioen regelingen. Met behoud van een flink percentage van het laatste salaris.

Het naakte besef dat ik zelf inmiddels ouder ben en… nog minstens zo’n 10 jaar door mag kwam plots groots in beeld. Nu wil ik dat ook graag en ga ik door tot er niets zinnigs meer uit mijn mond komt (zoals mijn kinderen dat nu al vinden soms), maar toch. Allemensen, wat een luxe was dat toen.

Even stilgezet

Plots stond ik stil bij de vragen… wat kan en wil ik eigenlijk de komende jaren? Waar sta ik met mijn ervaring en talenten? Tijd voor bezinning. Het werd mij 100% duidelijk dat vernieuwen en jezelf opnieuw uitvinden diepgravende processen zijn.

Naast onzekerheid bracht het toch ook iets positiefs. Je kunt het ook gaan zien als een groeikans om naar jezelf te kijken en je bestaan te analyseren van binnenuit én van buitenaf. En wat voor mij persoonlijk geldt als ZP’er, gaat eigenlijk net zo goed ook op voor directies of MT’s die aan innovatie of herpositionering (moeten) denken.

Dezelfde vragen

Ik herken voor beiden dezelfde startvragen:

  • Wie zijn wij (Wie ben ik)?
  • Wat is onze visie/missie (Wat wil ik nu echt graag)?
  • Is er nog een andere afzetmarkt (Wie zit er nog op mij te wachten)?
  • Wat is wijs en haalbaar (Hoe gebruik ik aanwezige assets)?
  • Waar zit onze ambitie (Wat kan ik als ‘de beste’)?
  • Wat zegt de markt ons (Wat is er allemaal veranderd in de branche)?
  • Waar is de concurrentie (Wie is in mijn gebied bezig met wat)?
  • Welke values staan bovenaan (Wat is mijn kernkracht eigenlijk)?

Et cetera  

Veni Vidi Visie

Inmiddels heb ik na praten, vragen, luisteren en zoeken een opgefrist aanbod klaar staan voor je. Ik ga het net even anders aanpakken. En heb de energie hervonden. Dat voelt prettig, ook al geeft het geen enkele zekerheidsgarantie vooraf.

Het resultaat van mijn eigen herbezinning? Dat is zichtbaar via de nieuwe website: www.venividivisie.nl.

Kijk er maar eens naar als je wilt. En vooral… maak gebruik van mijn ervaring en creativiteit. Doen!

Screenshot website

Groot voordeel voor jullie is dat ik nu nog beter begrijp wat een MT, Zp’er, owner of CEO doormaakt in zo’n proces. En vooral: of het diep genoeg gaat om echt kans van slagen te maken.

Ik help graag daarmee. Voor nieuw elan, durf en energie.
Ik sta naast je.
Mail mij voor onze kennismaking!

peter@peetzen.com