‘Ja, ik ben te vertrouwen. Jij ook?’

Laatst las ik een titel van iemand die mij intrigeerde. Zijn beroepsnaam: Trusted advisor. Ik vind het briljant. Je suggereert onmiddellijk een speciale band en speelt in op de kern van iedere mooie relatie: vertrouwen.

Ik voel aan dat er niets beters is tussen klant en adviseur dan diep vertrouwen. Daar verlang ook ik naar. Dat we elkaar kennen, waarderen, bevragen om inhoud en professionalisme en misschien zelfs over de thuissituatie of bestaanswaarden. Dan komt alles goed, gaan we door dik en dun samen en geef ik het beste wat ik heb.

Eerst denken
Voordat ik nu die titel overneem en zo mijn intentie duidelijker maak, kijk ik online waar het vandaan komt. Al snel zie ik cursussen, methodieken en trainingen om het te kunnen worden. Ik begrijp dat niet gelijk.

Vertrouwen is toch een zaak vanuit persoonlijkheid? Dat leer je niet aan in 2 dagen? Dat gaat toch verder dan vakmatige competentie, adviesvaardigheden, ‘afspraak = afspraak’, of: ‘ik beloof wat ik lever en lever wat ik zeg’? Die laatste paar principes zijn overigens erg belangrijk voor mij.

In de breedte
Ook lees ik dat je geacht wordt om breder te adviseren dan je vakgebied. Dat lijkt me vreemd. Ieder specialisme heeft eigen experts. Gaat Legal dan iets vinden van Finance? En HRM over Branding? Het kan wellicht. Maar dat is dan slechts een oprecht gemeende mening. Of speelt wijsheid via levenservaring een positieve rol? Oké, dat begrijp ik op mijn 58e

Even verder zoekend zie ik online dat er -uiteraard- al een boek over geschreven is. Het zal ook niet. Een boek is toch wel het minste dat een ZP’er die mee wil tellen, kan aanbieden. Ik heb er ook één geschreven over een andere hartszaak: authenticiteit. Zal ik mijzelf ‘Authentic Advisor’ noemen? Nah. Zichtbaar de boodschap overbrengen dat ik te vertrouwen ben, blijft trekken.

Ik wil het zijn
Er schiet mij iets te binnen nu. Ooit hoorde ik de levenswijsheid: ‘Als iemand moet zeggen dat -ie intelligent is; bewijst -ie ter plekke het tegendeel’. Is dat hetzelfde met Trusted advisor? Zijn dan diegenen die het niet hoeven zeggen (maar door hun werk bewijzen wellicht) onbetrouwbaarder? En hoe zit het eigenlijk aan de andere kant? Verdien je als klant meer mijn vertrouwen als het in je titel staat? Zoiets als: Trusted Marketing Director, of: Trusted CEO?

Wat te doen. Er schiet me iets anders te binnen. Het is een prachtige slagzin van een oude PC company die niet meer bestaat: ‘You’ve got a friend in business’.
Wat een heerlijk uitgestoken hand was dat!

Mijn intentie
Misschien gaat het ‘after all’ dan toch vooral om de intentie en die uitgestoken hand. Die de belofte in zich bergt van willen vertrouwen en van een vriendschappelijke relatie. Die gaat over respect en de menselijke klik onderling en niet alleen over ‘dit is de klus en wat zijn de kosten’. Geef het een kans om te laten groeien.

Ik bied het graag aan.
Als jij dat ook wilt.
Let’s go for it.

Peter Leuhof
peter@peetzen.com