Blokker moet meer durven

Blokker, wie kent het niet. Al decennia lang een veilige risicoloze haven voor betaalbare huishoudelijke zaken en meer. Jammer dat ze nu zo onder vuur liggen door gezonde concurrentie. Er wordt enorm hard gewerkt aan renovatie, maar het is niet genoeg las ik laatst in een dagblad. Nogmaals: jammer. Uiteraard zag ik het nieuwe logo en ik vind deze inderdaad moderner. Ook de website is best bij de tijd en speelt slim in op dagkortingen enzo. De slagzin vind ik minder (Blokker heeft het in huis) en teveel gericht op het assortiment. Dat kan veel scherper en expressiever.

Gisteren zag ik voor het eerst eens rustig een TV commercial. De visueel vlotte aanpak drijft voortdurend op 2 zaken: korting en spullen. Voor mij is dat onbegrijpelijk ouderwets. Dit deden ze toch al jaren? En als je het vooral van korting geven moet hebben… oei, oei.

Er schoot me een zeer bekende quote te binnen van Einstein: We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Het geheel doet mij overigens sterk denken aan de strategische omslag bij mijn eerste topwerkgever: Albert Heijn. Die heeft gewerkt. En ja, ik heb wel een fris nieuw onderscheidend ‘creative concept’ voor ze. En nee, ik geef het hier niet gratis weg. Dat is te makkelijk. Blokker: jullie moeten blijven. Mail mij!
Zie recente commercial: Blokker commercial

Tags: